Haber

Türkiye, Danimarka’da Kuran’a ve Türk bayrağına yapılan saldırıyı kınadı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Danimarka’da 24 Mart’ta kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e ve şanlı Bayrağımıza karşı işlenen nefret suçunun bugün Ramazan ayında yeniden işlenmesine izin verilmesini en şiddetli şekilde kınıyoruz.”terim kullanıldı.

“İfade özgürlüğü adı altında yapılan bu alçakça eyleme hiçbir şekilde izin vermediğimizi ve bu yaklaşımın asla meşrulaştırılamayacağını yineliyoruz.Açıklamada, bu yanlışta ısrar edildiğine de dikkat çekildi.

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Açıklamada, bu tür eylemlerin önlenmesine yönelik hukuki ve idari tedbirlerin yetersizliği, siyasi irade eksikliği ve faillerin cezasız kalmasının yeni provokasyonları teşvik ettiği vurgulandı.

“Bu eylem, Avrupa’da son dönemde İslamofobi, yabancı düşmanlığı, ayrımcılık ve ırkçılığın arttığının açık bir kanıtıdır. Bu tür nefret eylemleri aynı zamanda hoşgörüye, barış içinde bir arada yaşama kültürüne ve demokratik değerlere inanan herkese yönelik bir akındır. Bunu görmemek ve bu yapılanları görmezden gelmek vahim bir cehalettir.Konuşmanın konusu, Türkiye’deki menfur saldırıyı kınadığımız ve protesto ettiğimiz Bakanlığımıza çağırdığımız Danimarka (Ankara) Büyükelçisine (Danny Annan) iletildi. Provokasyonların tekrarını önlemek için aktif önlemler almanızı bir kez daha şiddetle tavsiye ediyoruz.”

Danimarka’da Kuran’a ve Türk bayrağına saldırı

Danimarka’da öğleden sonra Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde Türk Bayrağı ve Kur’an-ı Kerim’e saldırıldı.

Danimarka’da Patrioterne Gar Live (Patriots Live) adlı marjinal grubun 5 üyesinin düzenlediği provokasyon, grubun Facebook hesabından canlı yayınlandı.

Provokatörler, Hz. Muhammed ve İslam aleyhine pankartlar taşırken, İslam’a hakaret eden sloganlar attılar ve Türk bayrağına ahlaksızca saldırı düzenlediler.

Provokasyon sırasında herhangi bir şiddet olayı yaşanmazken, Danimarka yetkililerinin Kopenhag’daki Türkiye Büyükelçiliği’ni önceden bilgilendirdiği ve gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtildi.

Danimarka’da 24 Mart’ta Kopenhag’daki Türk Büyükelçiliği önünde yine Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı saldırısı düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu