Teknoloji

Ölen eski ABD başkanlarından alınan DNA örnekleri özel kapsüllerde uzaya gönderilecek

Dört eski misyonerin ve şimdi ölen ABD liderlerinin DNA’ları özel kapsüllere yerleştirilecek ve sembolik bir uzay gömme uçuşunun parçası olarak United Launch Alliance Vulcan roketiyle Güneş yörüngesine gönderilecek.

Bu görev, DNA’yı, Dünya çevresinde bir kez türlerin göçünden önce gelen bir DNA göç formülünün bir modülü olarak, gelecekteki bir insan kolonisinin bir modülüne katılmak için derin uzaya gönderme konusunda uzmanlaşmıştır. Celestisadlı defin şirketi tarafından gerçekleştirilecektir.

Celestis’e göre bu uçuşlar sırasında uzaya gönderilecek DNA, Amerika ve halkının hikayesini anlatacak bir bilgi depolama yöntemi olarak kullanılacak ve bunu uzayın derinliklerine yerleşen geleceğin medeniyetleri yapacak. biyolojik tarih kitapları olarak kullanılabilir . Bu uygarlıkların DNA kütüphanelerini uzayın enginliğinde yüzerken nasıl bulacaklarından tam olarak emin değiliz.

Celestis, gelecekte bir kişinin tüm varlığının sadece DNA’sına bakılarak ortaya çıkarılabileceğine inanıyor. Bu, az miktarda DNA ile insanlığın sonsuza kadar korunmasını mümkün kılabilir.

Yakında George Washington, Ronald Reagan, John F. KennedyVe Dwight D.Eisenhower ‘nin DNA’sı ve Star Trek dizisinde çalışmış birçok kişinin kalıntıları uzaya fırlatılacak. Liderler, her birinin DNA’sı başka bir kapsülde olacak şekilde uzayda süzülmeye bırakılacak.

Fırlatma 2023 yılında bekleniyor.

nurhak-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu