Ekonomi

Altcoin piyasasından son gelişmeler: MATIC, TRX, SHIB, LINK, SAND

Investing.com – Altcoin piyasasında günün önemli olaylarını özetledik.

çokgenWeb3 için sıfır bilgili kimlik altyapısını etkinleştirir

Layer-2 Blockchain çözümleri sunan Polygon Labs, sıfır bilgi kanıtlarına dayalı yeni ürünü Polygon ID’yi piyasaya sürdü. Eser, merkezi olmayan uygulamalar ile Web3 kullanıcıları arasında kolay iletişim ve güvenlik için bir kimlik altyapısı olarak çalışacak.

Polygon ID, standart olarak kendi kendini yöneten kimlik ilkelerine sahip olacak ve temas kurulacak kuruluşlara doğrulanabilir kimlik bilgilerinin sağlanmasına izin verecektir. Çalışma ilk olarak geçen yıl tanıtıldı ve zaman içinde geliştirilmeye devam edildi. Şu anda genel kullanıma sunulan Polygon ID ürünü için geliştiriciler ayrıca açık kaynaklı bir yazılım geliştirme kitinin de sunulacağını belirttiler.

TRONAI entegrasyonu için Oraichain ile çalışacak

TRON, dünyanın ilk AI destekli oracle ve Blockchain ekosistemi olan Oraichain ile iş birliğini duyurdu.

Tron, son dönemde öne çıkan yapay zeka teknolojisini ekosistemine taşımak için değerli bir adım attı. Bu ortaklık ile geliştiricilere yönelik eğitim, kuluçka ve teknik entegrasyonlar yoluyla merkezi olmayan yapay zeka teknolojisinin temellerinin Tron ekosisteminde atılması planlanıyor.

TRON ve Oraichain, geliştiricilere yapay zeka destekli yenilikçi çözümler oluşturmak için ihtiyaç duydukları araçları sağlayarak merkezi olmayan yapay zeka projeleri geliştirmeyi amaçlıyor.

Oraichain, başlangıcından bu yana birçok Blockchain ağında akıllı sözleşmeler için Oracle hizmetleri sağlayan bir projedir. Tron ile iş birliği yapan Oraichain, protokolüne daha fazla bağımsız yapay zeka geliştiricisini dahil etmeyi, bu alandaki gelişimini sürdürmeyi ve TVM akıllı sözleşmeleriyle uyumlu yeni özellikler sunmayı hedefliyor.

Milyarlarca dolar kripto şirketi Voyager’ı iflas ettirecek SHIBgönderilmiş

Blockchain araştırma firması PeckShield, Twitter’da 820.000 $ değerinde 68 milyar SHIB’nin yakın zamanda kullanılmayan bir adresten iflas etmiş kripto kredi şirketi Voyager’ın adresine gönderildiğini bildirdi.

Voyager, 2 yıldır atıl durumda olan hesaptan SHIB varlıklarının transferinin ardından kripto borsası Coinbase’den (NASDAQ: 3.7 milyon dolar değerinde) 300 milyar SHIB satın aldı: MADENİ PARAVoyager, SHIB transferinin yanı sıra 6,6 milyon $ maliyetle 4.000 ETH ve 2 milyon $ maliyetle beş milyon VGX jetonunu Coinbase’e taşıdı.

İşlemlerin ardından PeckShieldAlert, Voyager’ın kripto para birimlerini Coinbase’e aktardıktan sonra 50 milyondan fazla USDC aldığını bildirdi. Voayger’ın hareketlerini takip eden bir diğer takip sitesi Lookonchain de süreçleri doğruladı ve iflas eden şirketin yakın zamanda Coinbase üzerinden varlıklarını satmaya başladığını bildirdi.

zincir bağlantıWeb3’ün benimsenmesini artırmak için yeni bir geliştirici platformu kurdu

Merkezi olmayan Oracle ağı Chainlink, Chainlink Functions adlı yeni bir geliştirici platformunu başlattığını duyurdu. Platform, Web 3.0 uygulamalarını geleneksel bulut yazılımlarına bağlamayı hedefliyor.

Chainlink İşlevleri ayrıca Amazon Ayrıca Web Hizmetleri (AWS) ve Meta ile entegrasyon için bir temel sağlayacaktır. Chainlink geliştiricilerinin açıklamasına göre yeni geliştirici platformu, Chainlink’in mevcut Oracle hizmetini tamamlayacak. Yeni platform ile blockchain geliştiricileri, merkezi olmayan uygulamalarını (dApps) veya akıllı sözleşmelerini ayrı bir bulut altyapısına ihtiyaç duymadan herhangi bir uygulama programlama arayüzüne bağlayabilecekler. Merkezi olmayan Oracle ağının geliştiricileri, Chainlink Functions’ın Web3’ün benimsenmesinde ileriye doğru büyük bir adım atacağını savunuyorlar.

kum havuzukullanıcılarına güvenlik uyarısı verdi

Sanal oyun platformu The Sandbox, çalışanlarından birinin bilgisayarının saldırıya uğradığı konusunda uyardı. Geçen haftaki olayda, üçüncü kişinin birkaç e-posta hesabına erişimi olduğu ve Sandbox’tan geliyormuş gibi görünen bir e-posta gönderdiği tespit edildi.

Sandbox kullanıcılarının e-posta adreslerini hedef alan kötü niyetli girişim, fark edildikten sonra e-postanın alıcılarının söz konusu e-postayı dikkate almamaları konusunda derhal uyarıldı. Ek bir güvenlik önlemi olarak çalışana dizüstü bilgisayarına format atıldığı ve ilgili tüm şifrelerin sıfırlandığı bilgisi verildi.

Author: Günay Caymaz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu