Haber

Kuzey Kore: En iyi dostumuz Putin

Kuzey Kore’nin resmi medya organı KCNA, ülkenin Dışişleri Bakanı Choe Son-hui’nin Moskova ziyareti sonrasında yayınladığı haberinde, Rusya lideri Putin’in Kuzey Kore halkının en yakın dostu olarak görüldüğünü vurguladı.

Putin’in, Bakan Choe’nun Pyongyang’a davetinden dolayı derin şükranlarını bir kez daha dile getirdiğini belirten KCNA, Rusya Devlet Başkanı’nın ziyareti en kısa sürede gerçekleştirmeye hazır olduğunu söylediğini kaydetti.

Haberlerde, ” Kuzey Kore hükümeti, Başkan Putin’in ülkemize yapacağı ziyareti sıcak bir şekilde karşılayacaktır ve Kore halkının en yakın dostunu içtenlikle karşılamaya hazırdır.” sözleri yer aldı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, eylül ayında Rusya’ya 4 günlük bir ziyarette bulundu ve 13 Eylül’de Rusya Devlet Başkanı Putin ile Vostochny Uzay Üssü’nde kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sırasında Kim, Putin’i ülkesine davet etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile Kuzey Kore arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 75’inci yıldönümü münasebetiyle ekim ayı ortasında Pyongyang’a 2 günlük resmi bir ziyarette bulundu ve Kuzey Kore lideri Kim ile görüştü.

Moskova’ya iade-i ziyarette bulunan Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Choe, mevkidaşı Lavrov ile görüşmesinin ardından Başkan Putin tarafından Kremlin Sarayı’nda kabul edildi.

Putin Kuzey Kore’ye son ziyaretini 2000 yılında yapmış ve dönemin lideri, şimdiki lider Kim’in babası Kim Jong-il ile görüşmüştü.

Liderler, iki ülkeden birine saldırı tehlikesi olması durumunda derhal birbirleriyle temasa geçme konusunda mutabakata vardı.

oguzeliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu