Haber

Kontrol altına alınan yangınlar Sidney’de hava kalitesini düşürüyor

– Kontrol altına alınan yangınlar Sidney’de hava kalitesini düşürdü

Dünyanın en kötü hava kalitesi ölçümü yapıldı

SYDNEY – Avustralya’nın Sidney kentinde orman yangınlarına müdahale hazırlıkları kapsamında çıkan kontrollü yangınlar nedeniyle oluşan duman, kentin hava kalitesini düşürürken, dünyanın en kötü hava kalitesi ölçümü kaydedildi.

Avustralya’da orman yangını sezonuna hazırlık amacıyla Pazar gününden bu yana kontrollü yangınlar başlatıldı. New South Wales eyaletinin başkenti Sidney’de 4 gün üst üste çıkan kontrollü yangınların neden olduğu yoğun duman gökyüzünü kapladı. Yoğun duman nedeniyle hava kalitesinin düştüğü kentte dünyanın en kötü hava kalitesi ölçümü kaydedildi. New South Wales İtfaiye Müfettişi Ben Shepherd, havadaki kirliliğin yüksek olması nedeniyle bugün ve yarın denetimli yangınlara ara verildiğini, kentteki havanın yakın zamanda temizleneceğini belirtti. Ertelemenin sebebinin duman olduğunu belirten Shepherd, “Önümüzdeki 48 saat içinde bu dumanın dağılmasını bekleyeceğiz.”

Öte yandan New South Wales eyaletinde bu hafta planlanan kontrollü yangınların yalnızca yüzde 14’ünün gerçekleştirildiği bildirildi. Güneydoğu Avustralya’da 2019 ve 2020 yıllarında yaşanan “Kara Yaz” felaketinden bu yana bu yaz yaşanması beklenen en yıkıcı orman yangını döneminden önce Güney Yarımküre’deki çalışmaların tamamlanması için çaba gösterildiği belirtildi.

Güneydoğu Avustralya’da Eylül 2019’da başlayan ve Mart 2020’de söndürülen ve ülke tarihine “Kara Yaz” olarak geçen orman yangınlarında en az 33 kişi hayatını kaybetti, 19 milyon hektar alan yandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu