Haber

İran: ABD üslerine yapılan saldırılarla hiçbir ilgimiz yok

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Buyruk Abdullahiyan, son dönemde Suriye ve Irak’taki ABD üslerine düzenlenen saldırılardan Tahran’ın sorumlu olmadığını belirtti.

Abdullahiyan, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, bölgedeki herhangi bir grubun ABD hedeflerine yönelik saldırısını hiçbir delil olmadan İran’la ilişkilendirmenin tamamen yanlış olduğunu belirterek, söz konusu coğrafyada yaşayan halkın “gelişmelere karşı çok hassas ve öfkeli olduğunu” ifade etti. Filistin’de” ancak İran’da hükümetten emir almadıklarını, kendi kararlarıyla hareket ettiklerini savundu.

İranlı Bakan, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıların “tamamen Filistinlilerin işi” olduğunu belirtti.


Hüseyin Buyruk AbdüllahiyanFotoğraf: Hassan Ammar/AP Fotoğraf/resim ittifakı

Son üç haftadır devam eden Gazze Savaşı sırasında İran yanlısı milisler, Irak ve Suriye’de ABD askerlerinin kullandığı üslere düzenlenen 20’den fazla saldırının sorumluluğunu üstlendi. Bu saldırılara yanıt olarak bölgedeki ABD güçleri, geçtiğimiz günlerde İran Devrim Muhafızları ve müttefikleri tarafından kullanıldığı iddia edilen hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Washington, Irak ve Suriye’deki üslerine yapılan saldırıların arkasında “İran ve temsilcilerinin” olduğunu düşünüyor. ABD Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, çeşitli grupların saldırılarındaki artış dikkatle incelendiğinde, hepsinde “İran’ın parmak izinin” görüldüğünü iddia etmişti.

dpa / ET,SÖ

DW Türkçe’ye VPN ile nasıl bağlanabilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu