Haber

Erdoğan: Amacımız şehirleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Amacımız şehirlerimizi ve orada yaşayan insanlarımızı bu hizmetsizlik girdabından, bu gösteri ve ajans belediyeciliği illüzyonundan kurtarmaktır.” söz konusu.

Erdoğan, açılışı yapılan AK Parti Kongre Merkezi’nde partisinin “Seçim Bildirgesi Tanıtma Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, şehirleri algı belediyecilikten kurtarmak ve gerçek belediyecilikle tanıştırmak için çalıştıklarını söyledi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere kadar gelmeyenlerin yanına gideceklerini, dargın olanlarla barışacaklarını, sevmeyeni sevgiye kavuşturacaklarını, her konuta gireceklerini, her eve gireceklerini belirten İşyerlerinde, gönlünü kazanmadıkları kimseyi bırakmayacaklarını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu: “Kararsızları ikna edeceğiz. Gönülleri elimizde olanları ihmal etmeyeceğiz. Kimseyi atlamadan herkese tek tek ulaşacağız. ” Biz ona dokunacağız. Siyasetin sokakta yapıldığını unutmayacağız. Seçimin sandıkta kazanıldığını bileceğiz. Her seçimin değerli olduğunu, Türkiye Yüzyılının ilk seçimi olan 31 Mart’ın da çok değerli olduğunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizlerden, seçim gününe kadar olan anı iyi değerlendirmenizi ve seçim gününde sandıklara sahip çıkmanızı, bunu bir onurumuz olarak görmenizi rica ediyoruz. istiyorum.” dedi.

Salonda bulunanlara, “31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı’nın şehirleri için hazır ve kararlı mıyız? 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı’nın şehirlerini gerçek belediyecilikle taçlandırıyor muyuz? Bunun için seçim günü mü? Seçim akşamı Türkiye haritasını Cumhur İttifakı’nın renklerine boyamak.” “Hazır mıyız? Seçimi, güven ve istikrar ortamının kurulması ve güçlendirilmesinin bir aracı haline getirmeye hazır mıyız? Kendimize ve çocuklarımıza huzurlu, mutlu ve müreffeh bir geleceğin kapılarını hep birlikte açmaya hazır mıyız? Hazır mıyız? Büyük ve güçlü Türkiye vizyonumuzu sımsıkı benimsemek mi istiyorsunuz?” Sorulara “evet” yanıtını veren Erdoğan, “Allah hepinizden razı olsun. Sevginiz, şevkiniz ve bağlılığınız bizimle oldukça, Allah’ın izniyle hedeflerimize ulaşmamıza kimse engel olamaz” dedi. dedi.

Seçim Bildirgesi Başlığı: “Türk Yüzyılının Kentleri İçin Gerçek Belediyecilik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti olarak ilk sınavını 2004 yılında yerel seçimlerde “AK Eller, AK İller, Yerel Kalkınma Başlıyor” diyerek verdiklerini, ardından 2009 yılında ise yine sloganla şehirlere hizmet etmeye talip olduklarını ifade etti. “Her şey Türkiye için. İşimiz Hizmet, Gücümüz Millettir”. bana hatırlattı.

Siyasi ve toplumsal kaos ve imtihan dönemlerinin doruğa ulaştığı 2014 yılında “Daima Millet, Sürekli Hizmet. Millet Boyun Eğmez, Türkiye Yenilmez” mesajıyla vatandaşların karşısına çıktıklarını belirten Erdoğan, en üst noktaya koştuklarını söyledi. Son yerel seçimlerin yapıldığı 2019 yılında vatan için iş, aşk işi heyecanıyla anketler yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine ülkemiz için değerli bir dönemde gerçekleştireceğimiz 31 Mart 2024 seçimlerinde ‘Gerçek Belediyecilik; Hazırız, Kararlıyız’a gidiyoruz. Bildiğiniz gibi 29 Ekim’in prestijiyle, 2023, Cumhuriyetimizin birinci yüzyılını bitirip Türkiye Yüzyılı dediğimiz ikinci yüzyıla girdik.Türkiye Yüzyılı siyasetten ekonomiye, şehirlerimizi olduğu kadar diplomasiden güvenliğe kadar hayatımızın her alanını kapsıyor. ‘Türk Asrının şehirleri için hazırız ve kararlıyız’ diyoruz. ‘Her an, her zaman yanınızda’ diyoruz. Bu nedenle seçim bildirgemizin başlığını ‘Türk Yüzyılı Kentleri için Gerçek Belediyecilik’ olarak belirledik. Bildirgemiz 8 Bölümlerden oluşmaktadır: Birinci bölüm ‘AK Parti’nin yerel yönetim vizyonu’, ikinci bölüm ‘Katılımcılık, şeffaflık ve hesap verebilirlik’, üçüncü bölüm ‘Dayanıklı kentler’, dördüncü bölüm ‘Yönetimde kent ve çevre’ Türkiye’nin 100. Yılı’, beşinci bölüm ‘Sosyal sadakat’, öncelikli şehir ekonomileri’, altıncı bölüm ‘Duyarlı ve kapsayıcı sosyal belediyecilik’, yedinci bölüm ‘Kültür üreten şehirler’ ve sekizinci bölüm ‘Hizmet’tir. Her ana başlığın altında o alandaki yaklaşımlarımızı ve tüm belediyelerimizin uygulayabileceği program çerçevelerini içeren alt başlıklar yer alıyor. “Bu bildiri hem AK Parti’nin artık marka haline gelen belediyecilik deneyiminin bir özetidir, hem de ve yeni dönem için milletimize verdiğimiz sözlerin belgesidir.”

“Her belediye kamu kaynaklarından adil bir şekilde yararlanır”

Erdoğan, AK Parti’nin her alanda olduğu gibi belediyecilikte de kendisiyle yarıştığını, AK Parti’nin bırakın onları aşmak şöyle dursun, onlarla aynı seviyeye gelebilecek bir yerel yönetim vizyonu ve uygulamasını henüz göremediğini belirterek, şöyle konuştu: :

“Milletimiz, bir önceki seçimde belediye yönetimini bizden devralanların, şehirlerimize 5 yıl kaybettirmekten başka bir katkı sağlamadıklarını tecrübeyle görmüştür. Bu nedenle ‘Gerçek Belediyecilik’ sözünü de sandık başına koyduk. Seçim kampanyamızın merkezi.Amacımız şehirlerimizi ve orada yaşayan insanları bu hizmetsizlik girdabından, bu gösteri ve ajanstan kurtarmaktır.Belediyeyi yanılsamasından kurtarmaktır.İş üretememenin ya da iş üretememenin mazereti olamaz. halka hizmet edin. Birilerinin ‘engellendik’ literatürüne itibar etmeyin. Bunların hepsi saçmalık ve sorumluluktan kaçmadır. Bakanlıklarımız ve kurumlarımız, belediyelere aktarılan kaynaklardan bu belediyelerin alacağı payı defalarca açıkladılar. Kamuoyu, diğer belediyeler için ne anlama geliyor?” Tahsislerin yapıldığı kriterler için de aynı şey geçerli. Her belediye kamu kaynaklarından ne eksik ne fazla, adil bir şekilde yararlanmaktadır.”

(Devam edecek)

dadayajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu