Teknoloji

Startup Projeleri TEKNOFEST Ankara’da yarıştı

SANKO Holding’in düzenlediği TEKNOFEST Çevre ve Güç Teknolojileri Yarışması’na bu yıl 19 bin 52 takım ve 55 bin 625 yarışmacı başvururken, 86 grup finalde yarışmaya hak kazandı. TEKNOFEST Ankara kapsamında bu yıl ilk kez kurumsal projeler yarıştı. SANKO Holding Yönetim Kurulu Lideri Adil Sani Konukoğlu, ana paydaşları arasında yer aldıkları TEKNOFEST’in gençler için ilham kaynağı olduğunu belirterek, “Gençlerimizin geliştirdiği başarılı projeleri, geleceğin sanayi yatırımlarına dönüştürmeliyiz. Ülkemiz.”

Dünyanın en büyük Havacılık ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding, geleceğin teknolojisini üretecek gençleri desteklemeye devam ediyor.

SANKO Holding Yönetim Kurulu Lideri Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST’in gençlerin geleceğe umutla bakmasını sağlayan, başarıyı teşvik eden büyük bir organizasyon olduğunu belirterek, “TEKNOFEST geleceğimizin teminatıdır, gençlerimize ilham verir. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin başarılı projelerini sanayi yatırımlarına dönüştürmeliyiz” dedi.

Ankara Etimesgut Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST’i ziyaret eden ve projeleri inceleyen Konukoğlu, TEKNOFEST’in ülkenin geleceğine katkı sağlayacak projeler geliştiren gençler için değerli bir fırsat olduğunu vurguladı. Konukoğlu, “İnanılmaz bir atmosfer var. İlkokul seviyesinden üniversite seviyesine ve üstüne kadar başarılı projelere imza atılıyor. Gençlerimizin kararlılığını ve projelerini gördükçe heyecanlanıyor ve gurur duyuyoruz.”

 

Ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak projelere destek vermeliyiz.

“TEKNOFEST, ülkemizin gelişmesinin, çocuklarımızın ve gençlerimizin gelecek için bir şeyler yapabileceklerini kanıtlamalarının tek yoludur” diyen Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Güç Teknolojileri Yarışı’na katılarak TEKNOFEST Ailesi’ne katıldık. Dört yıldır büyük bir gururla TEKNOFEST’in ana paydaşları arasında yer alıyoruz. SANKO Holding olarak ülkemizin geleceğine katkı sağlayacak proje ve projelere destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin geleceği için gençlerimizin yenilikçi fikirlerini her zaman desteklemeliyiz. Dünyanın her alanda dönüştüğü bir süreçten geçiyoruz. Bu bilinçle hem ülkemiz hem de insanlık için geleceğin teknolojisini üreten gençlerimizi her zaman desteklemeli, topluma faydalı olacak projeler geliştirmeliyiz.”

Konukoğlu, “Ülkemizin tam bağımsız Türkiye yolunda milli teknoloji hamlesine katkı sağlayan, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

Teknofest Ankara Ödül Töreni

TEKNOFEST Ankara ödül töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Lideri Haluk Görgün, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Lideri Selçuk Bayraktar, SANKO Holding Yönetim Kurulu Lideri Adil Sani Konukoğlu ile siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

 

En çevreci projeler girişimci olma yolunda

Çevre ve Güç Teknolojileri Yarışması ile yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve toplumda güç verimliliği kültürünün oluşturulması; Verimlilik ve çevre konularında farkındalık yaratılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.  

Yarışma, sanayi işletmelerinin uyguladıkları enerji verimli ve çevreye duyarlı uygulama projelerini ve teknolojilerini ortaya çıkararak bilgi ve deneyim paylaşımını, genel olarak sanayi alanında güç verimliliğinin artırılmasını amaçlıyor.

 

İlgi her yıl artıyor

SANKO Holding’in düzenlediği Çevre ve Güç Teknolojileri Yarışması’na ilgi her geçen yıl artarak devam ediyor. 2020 yılında Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST Çevre ve Güç Teknolojileri yarışına 1.468 grup başvururken, 2021 yılında İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST yarışına 2.462 takım başvurdu. Trabzon ve Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST 2022’ye ise 8 bin 778 başvuru yapıldı.

TEKNOFEST 2023 Çevre ve Güç Teknolojileri Yarışması’nda ‘Üniversite ve Üzeri Düzey’ ile ‘Lise Düzeyi’ kategorilerinde düzenlenen yerli ve yabancı toplam öğrenci sayısı 19 bin 52 takımVe 55 bin 625Yarışmacı başvuru yaparken 86 takım finalde yarışmaya hak kazandı.

TEKNOFEST Ankara kapsamında bu yıl ilk kez kurumsal projeler yarıştı. Sankonline Genel Müdürü Emre Altay ve Sankonline Startup Analisti İsmail Şen, TEKNOFEST Ankara’da Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri Kategorisi’nde jüri üyeliği yaparak finale kalan 30 projeyi değerlendirdi. İzmir’de düzenlenecek ‘Girişimcilik Yarışması’nda Çevre, Enerji ve İklim Teknolojilerinin yanı sıra ‘Turizm Teknolojileri ve Oyun’, ‘Erişilebilir Yaşam Teknolojileri’ ve ‘Sağlık ve Refah Teknolojileri’ projeleri de yarışacak.

TEKNOFEST Girişimcilik Yarışmaları 27 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleştirilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu