Haber

Yaşar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimi Kuruldu

Yaşar Üniversitesi Afet ve Acil Durum Arama Kurtarma Birimi (YAKUT), doğal afetlere hazırlıklı olmak ve olası afet durumlarında sahada görev yapmak üzere kuruldu. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Bu bir vatandaşlık görevidir. Hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yakında akreditasyon başvurusunda bulunacağız.”

Yaşar Üniversitesi, olası afetlere hızlı ve aktif müdahale etmek ve sahada faaliyet göstermek amacıyla YAKUT’u kurdu. Üniversitenin akademik ve idari personelinden oluşan YAKUT, İçişleri Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından verilen ‘Tematik ve Harita GPS Eğitimi’ ile ‘Arama Kurtarma Eğitimi’ni başarıyla tamamladı. geçen Ağustos ve Ocak 2024.

“İlklerden biriyiz”

Hazırlıklarını tamamlayan YAKUT, yakın zamanda AFAD’ın İl Afet Müdahale Planı’na dahil edilmek üzere akreditasyon başvurusunda bulunacak. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof., katıldıkları eğitimleri başarıyla tamamlayan YAKUT grubunu tebrik etti. Dr. Levent Kandiller, “Büyük depremin üzerinden neredeyse bir yılı geride bırakacağız. Ülke olarak çok korkunç ve acı günler yaşadık. Deprem bölgesine isteyerek giden arkadaşlar, arama kurtarma desteği verilemeyeceğini gördü. Tek başına, örgüt olarak gittikleri zaman bölgeye daha çabuk ulaşıyorlar ve katkıları daha fazla oluyor.” Büyük depremler yaşadık ve YAKUT’u kurmaya karar verdik. Bu konuda ilklerden biriyiz. Bu bir vatandaşlık görevidir. Temel ekipman alımı, çekirdek personelin eğitim ve sertifikasyon sürecini tamamladık. Çok yakın zamanda YAKUT’un İl Afet Müdahale Planı çıktı. “Akreditasyona dahil olmak için AFAD’a başvuracağız. Akreditasyonu aldıktan sonra tüm afetlerde sahada olacağız. YAKUT’un çekirdek ekibini koruyacağız ve yıllar geçtikçe genişleteceğiz. Aynı zamanda da büyümeye devam edeceğiz. Ekipmana yatırım yapın” dedi. – İZMİR

hekimhan-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu