Haber

Sincar’da MİT vuruldu! Terörist Agit Gever öldürüldü

MİT, Irak/Sincar bölgesinde düzenlediği operasyonda PKK/KCK-YBŞ Sincar Genel Kurye Şefi Agit Gever Kod Yılmaz Bayram’ı etkisiz hale getirdi. MİT tarafından etkisiz hale getirilen Agit Gever Kod Yılmaz BAYRAM, PKK/KCK’nın ülkemizdeki kent hareketlerinden sorumlu örgütü YPS’nin de kurucuları arasında yer aldı.

MİT’TEN NEFES KESEN OPERASYON

MİT, Agit Gever Kod Yılmaz BAYRAM’ın Irak/Sincar bölgesinde Türkiye’ye karşı harekete geçmeye hazırlanan örgüt mensuplarına silah ve mühimmat temin ettiğini öğrendi. Irak ve Suriye ortasında örgüt için kritik görevler üstlenen, ülkemize ve güvenlik güçlerimize yönelik gerçekleştirilen eylemlerin nakil ve lojistik faaliyetlerini yürüten Y.BAYRAM, hedefler listesine alındı.

MİT saha ajanları görevlendirerek Yılmaz BAYRAM’ı yakından takip etti. MİT, casuslarından “Agit Gever Kod Yılmaz BAYRAM silah ve mühimmat sevk edecek” bilgisini alınca operasyon için düğmeye bastı. MİT’in düzenlediği operasyon sonucunda Irak/Sincar’da Agit Gever Kod Yılmaz BAYRAM etkisiz hale getirilirken, sevkiyata hazırlandığı silah ve mühimmat imha edildi.

YILMAZ BAYRAM AGİT GEVER KOD ADI KİMDİR?

Agit Gever Kod Yılmaz BAYRAM, 2010 yılında PKK/KCK kırsal ekiplerine katıldı. 2011-2016 yılları arasında komşu Hakkari ilimizde güvenlik güçlerimize ve sivil halka yönelik çok sayıda terör eyleminde yer aldı. 2015 yılında YPS’nin kurucuları arasında yer aldı ve Hendek-Barikat olaylarında sorumlu düzeyde faaliyet gösterdi. 2016 yılında Irak/Sincar ve Irak/Soran bölgelerine taşındı. 2018 yılının ikinci yarısından itibaren Suriye/Haseke bölgesine taşınarak Rumeylan ve Kamışlı bölgelerinde terör hareketlerine karıştı. 2020 yılı itibari ile Irak/Sincar’a dönerek burada PKK/KCK-YBŞ Genel Kurye Amiri olarak çalıştı.

haber-guneysu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu