Haber

Muharrem İnce: Esad’a mektup yazdım ama benimle görüşmedi

Seçim döneminin yaklaşmasıyla birlikte siyasilerin esnaf ziyaretleri başladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, ziyaret için Edirne’ye geldi.

Kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen İnce, Türkiye’nin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmesine olumlu baktığını söyledi.

“Mektup yazdım, benimle konuşmadı”

Esad ile Suriye konusunda müzakere edilmesinden yana olduğunu belirten İnce, şunları kaydetti: Şimdi ‘Esad’la görüşebilirim’ diyor. Görüşürüz demiyoruz, bir an önce görün Esad’a mektup yazdım, bunu ilk kez söylüyorum.

benimle konuşmadı. Olsaydı, onlar hakkında konuşurdum. Tabi ki benim devlette idari bir görevim olmadığı için görüşmedi ama Türkiye Cumhuriyeti uyurken, yönetenler uyurken ben bu girişimi yaptım.

İsterseniz mektubu ilerleyen günlerde paylaşabilirim. Eğer buluşacaksanız, en kısa zamanda beni görün.ifadeleri kullandı.


“Mültecilerden bir an önce kurtulalım”

Bir an önce bu mültecilerden kurtulalım, gönderelim, bu ziyaret çok uzun sürdü. Dün Türkiye’nin en büyük şehri olan İstanbul’daydım.

Sokakta hiç Türk görmedim. Aksaray, Laleli, Fatih, Türk görmedim buralarda. Hepsi mülteciydi, hepsi Afrikalıydı. Büyük devletler dış politikalarını sokakta yapmazlar. Bu değerli bir kelimedir.

Erdoğan öğrenecek. Dış politikayı sokakta yaparsanız, elde edeceğiniz şey bu.”dedi.

“Bu kadar güçlüysen çık, aday ol, kazan”

Muharrem İnce de 6’lı masayı eleştirerek geçtiğimiz günlerde açıkladıkları ‘koordinasyon kurulu’ projesine tepki göstererek, “6 genel liderden oluşan bir ‘koordinasyon kurulu’ oluşturacaklardı, bu koordinasyon kurulu başkanı yönetecek. Böyle bir adam bulunur mu? Aday çıkaracaklar, o kişi 50 artı 1 alacak, cumhurbaşkanı verecek. seçilecek ve sonra geri dönecek ‘Arkadaşlar ben yönetemem arkadaşlar.’ Bana akıl verin ben yöneteyim’ diyecek.söz konusu.

“Kendilerine güvenleri yok”

6’lı masada liderlerin kendilerine güvenmediklerini belirten İnce, şöyle devam etti: “Yani kendine güvenemiyorsun, ‘kazanamam’ diyorsun. O kişi seni neden dinlesin? Senin komutanın mı? Yardımcın mı? Birini buldular, aday çıkardılar. Sonra o kişinin kafası kesilmeyecek, 6’lı masa bunu öğretecek.

Böyle bir şey olamaz. 6’lı masada oturanlar başkan yardımcısı olacaksa başkan; Yardımcılarından talimat alacak mı? 6’lı masada oturanlar milletvekili olacaksa cumhurbaşkanı; Yasama organı üyesi olan milletvekilinden talimat alıyor mu? D Olayla analiz falan üretmiyorlar milleti oyalıyorlar kendilerine güvenleri yok.

“Zaman kaybediyorlar”

Proje üretmiyorlar. İş için zaman harcıyorlar. Doğrudan Erdoğan için çalışıyorlar. Erdoğan’a karşıymış gibi yapıp doğrudan Erdoğan için çalışıyorlar. Başörtüsü tartışmasından ‘koordinasyon kurulu’na kadar açıkladıkları her şey, biraz daha derin düşündüğünüzde hepsi Erdoğan’ın işine geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu