Ekonomi

Kazanç çağrısı: Corporacion America Airports güçlü üçüncü çeyrek sonuçları bildirdi, büyüme beklentileri konusunda iyimser

Corporation America Airports (CAAP), 2023’ün üçüncü çeyreğinde güçlü mali sonuçlar elde ederek pandemiden önemli ölçüde iyileşme gösterdi. Şirket, 2019’un üçüncü çeyreğine kıyasla %37 gelir artışı ve 173 milyon dolarlık rekor düzeltilmiş FAVÖK bildirdi. Uluslararası yolcu trafiğinin 2019’un 3. çeyreğindeki seviyeleri %5 aşmasıyla trafik seviyeleri de iyileşti. Şirket çeyreği sağlam bir bilanço ve 558 milyon dolarlık toplam likidite pozisyonuyla tamamladı.

Kazanç çağrısından önemli çıkarımlar:

  • IFRIC12 hariç, gelirler 3Ç 2019’a kıyasla %37 arttı ve düzeltilmiş FAVÖK, 3Ç 2019’a göre %73 artarak 173 milyon $ gibi rekor bir yüksekliğe ulaştı. – Trafik toparlandı ve genel trafik Eylül 2023 itibarıyla pandemi öncesi seviyelerin %99’una ulaştı.- Uluslararası yolcu trafiği 2019’un 3. çeyreğindeki seviyeleri %5 aştı.- Şirketin kaldıracı tüm zamanların en düşük seviyesi olan 1,6 katına çıktı.- Kargo işi, hacimler pandemi öncesi seviyelerin %93’üne ulaştı ve 2019’un 3. çeyreğine göre %56 daha yüksek oldu – Firma, çeyreği sağlam bir bilanço ve 558 milyon dolarlık toplam likidite pozisyonuyla kapattı.

Toplantı sırasında CAAP ayrıca ağını genişletme ve Nijerya Hükümeti ile imtiyaz anlaşmalarında ilerleme sağlama planlarını da tartıştı. Şirket, Arjantin’deki makroekonomik ortama ilişkin temkinli iyimserliğini dile getirirken, Ermenistan, İtalya, Brezilya ve Uruguay’daki olumlu beklentilerin altını çizdi. Sorulara yanıt olarak trafik trendleri hakkında bilgi veren yetkililer, Brezilya’daki Natal Havalimanı ile ilgili son gelişmeleri ele aldılar.

Şirket ayrıca 30-32 milyon dolarlık sürekli sermaye harcamalarının (CapEx) yanı sıra Arjantin için 406 milyon dolar ve Pisa için 45-50 milyon dolarlık harcama taahhüdünde bulunduğunu da belirtti. Floransa Havalimanı’nda yeni bir terminal ve pist ile Ermenistan’a 400 milyon dolarlık yatırım planları da hükümet onayını bekliyor.

Mülakat, şirket ekibinin daha fazla soru veya tartışma için hazır olduğunun hatırlatılmasıyla ve daha fazla soru veya tartışma için bir davetle sona erdi. Arjantin’de yaklaşan seçimlerin sonucu bilinmese de CAAP temkinli bir iyimserlik içinde, herhangi bir adayın ülke için hayati önem taşıyan turizm sektörünün büyümesini desteklemesini beklediğini belirtiyor.

InvestingPro İçgörüleri

Kazanç çağrısında tartışılan finansal sonuçlara ve gelecek planlarına ek olarak InvestingPro, Corporacion America Airports (CAAP) için bazı değerli bilgiler ve veriler sağlıyor.

InvestingPro İpuçları, CAAP’ın 9 gibi harika bir Piotroski Skoruna sahip olduğunu gösteriyor, bu da sağlıklı bir finansal duruma işaret ediyor. Şirketin hisse başına kazancı sürekli artıyor ve bu da yatırımcılar için olumlu bir işaret. Ek olarak CAAP, kısa vadeli kar büyümesine göre düşük bir F/K oranında işlem görüyor ve bu da potansiyel düşük değerlemenin göstergesi.

InvestingPro verilerine göre CAAP’ın piyasa değeri 1830 milyon dolar, F/K oranı ise 12,47. Bu oran son on iki ayda yavaş yavaş 2023’ün 3. çeyreği itibarıyla 12,85’e ayarlandı. Şirketin aynı dönemdeki geliri %34,4 artışla 1646,34 milyon dolar olarak gerçekleşti ve bu da fayda davetinde bildirilen güçlü mali performansı güçlendirdi.

InvestingPro’nun ürünü ayrıca CAAP’ın finansal durumu ve performansının daha kapsamlı anlaşılması için ek ipuçları ve ölçümler içerir. Örneğin platform, şirketin serbest nakit akışı verimliliği, gelir artış trendleri ve temettü politikası hakkında bilgiler sunuyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

cekmekoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu