Haber

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, görevi oğluna devredeceğini açıkladı

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, başbakanlıktan istifa edeceğini ve görevi oğlu Hun Manet’e devredeceğini açıkladı.

Kamboçya Başbakanı Hun Sen, istifa kararı aldığını açıklayarak, görevine devam etmesi halinde Kamboçya’daki siyasi durumun istikrarı bozabileceğini belirtti. Gençlerden oluşan yeni bir kabineye ihtiyaç olduğunu dile getiren Şen, “Başbakan olarak devam etmeme kararımı kamuoyunun anlamasını istiyorum. İktidar partisi genel başkanlığı ve milletvekili olarak görevime devam edeceğim. .” Yeni hükümete oğlu Hun Manet’nin başkanlık edeceğini kaydeden Sen, yeni başbakanın Kamboçya Hükümdarı Norodom Sihamoni tarafından 10 Ağustos’ta atanacağını söyledi. Görevden ayrılan Sen, yeni başbakanın 22 Ağustos’ta yapılacak meclis oylamasında onaylanmasının beklendiğini kaydetti. Dünyanın en uzun süre hizmet veren liderlerinden biri olan 70 yaşındaki Hun Sen, Kamboçya’yı 38 yıldır yönetiyor.

Seçimi kazanmıştı

Kamboçya Ulusal Seçim Komitesi’nin açıkladığı ilk sonuçlara göre, ülke halkı 23 Temmuz’da sandık başına gitti ve iktidardaki Kamboçya Halk Partisi (CPP) açık farkla seçimleri kazandı. CPP, Ulusal Meclis’teki 125 sandalyenin 120’sine sahipken, muhalefetteki Bağımsız, Tarafsız, Barışçıl ve İşbirlikçi Kamboçya Ulusal Birlik Cephesi (FUNCINPEC) 5 sandalyeye sahipti.

Resmi sonuçların 9 Ağustos – 4 Eylül ortasında açıklanacağı bildirildi.

Ordunun başındaydı.

Hun Sen’in oğlu Hun Manet, 20 Nisan 2023’te Genelkurmay Başkanlığı’na atandı. Pazar günkü seçimlerde milletvekilliği kazanan 45 yaşındaki Manet, uzun süredir geleceğin başbakanı olarak görülüyor. – PNHOM PENH

haberbuyukorhan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu