Haber

Kahramanmaraş depreminde hayatını kaybeden avukatlar anıldı

“Yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta depremde hayatını kaybeden avukatlar anıldı.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yıkıma neden olduğu kentte, felaketin 1’inci yıl dönümünde Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve Kahramanmaraş Barosu tarafından anma programı düzenlendi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Kahramanmaraş Barosu’nda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden vatandaşlara ve meslektaşlarına Allah’tan rahmet diledi.

Felaketin üzerinden tam 1 yıl geçtiğini hatırlatan Sağkan, “Türkiye Barolar Birliği olarak 7 Şubat’ta buradaydık. Hayatımda böyle bir trajedi gördüğümü hatırlamıyorum. 53 bin vatandaşımızın öldüğünü söylüyoruz” dedi. Depremde meslektaşlarımız da dahil olmak üzere hayatını kaybedenler oldu ama her birinin farklı bir hikayesi vardı. Her birinin farklı bir hikayesi vardı.” “Yaşayacakları çok keyifli günler vardı. Her biri 7 Şubat sabahı uyanır, kahvaltı yapar, hayatlarına devam ederdi. Annelerinin yanına gider, babalarına sarılır, çocuklarını öpüp koklarlardı. Meğersem bugün aramızda değiller.” dedi.

81 ildeki baroların kalbinin depremde ölenlerle birlikte olduğunu belirten Sağkan, şöyle konuştu:

“Yaşanan felaketlerden ne yazık ki ders alamıyoruz. 7 Şubat’tan bu yana tüm millet buradaki yaraları sarmak için seferber olurken, biz de bu tür acıların ve trajedilerin yaşanmaması için hukukun uygulanması gerektiğini savunduk. Yine bu ülkede, bu topraklarda, sorumlulardan hesap sorulmalı.” “82 milyon insanın tamamının bizimle aynı görüşü paylaştığına inanıyoruz. Bu anlamda bu çabamızı sürdürmek zorundayız. Ölen vatandaşlarımıza olan borcumuzu ancak onlar adına adaletin tecelli etmesi için çok çalışarak ödeyebiliriz. Gelecekte bu tür felaketlerin yaşanmasını önleyin.”

Deprem nedeniyle ortaya çıkan hukuki süreci takip edeceklerini belirten Sağkan, “Öncelikle burada insani bir dayanışmanın parçası olduk, onun bileşeni olduk. Önümüzdeki yıllarda Allah bize bir hayır verirse” dedi. Uzun ömürler ve yaşadık, çocuklarımıza, torunlarımıza buradaki emeğin ve dayanışmanın bir parçası olduğumuzu anlatacağız. Ama daha da önemlisi.” Aynı olayın yarın tekrar yaşanmaması için hukuki çabayı da göstereceğiz” dedi. Bir açıklama yaptı.

Kahramanmaraş Barosu Başkanı Muhammed Burak Gül de depremde hayatını kaybeden meslektaşlarının anılarını yaşatacaklarını belirtti.

Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybeden avukatlar ve vatandaşlar için dua edildi.

Programa Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melih Yardımcı, Kocaeli Barosu Başkanı Mehmet Gül, Kayseri Barosu Başkanı Ali Köse ve avukatlar katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu