Haber

İzlanda’da Yanardağ Patlaması Riski: Grindavik Kasabası Tahliye Edildi

İzlanda Meteoroloji Dairesi, Reykjanes yarımadasında yer alan Fagradalsfjall yanardağının birkaç gün içinde patlayabileceğini ve bölgede sismik aktivitenin bulunduğunu duyurdu. İzlanda Cumhurbaşkanı Gudni Johannesson, Grindavik kasabasının boşaltıldığını ve bölgede olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

İzlanda Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Elde edilen veriler, magma tünelinin boyutunun ciddi olduğunu ve magmanın yüzeye yaklaştığını gösteriyor. Koridor kuzeyde Kalfellsheidi’den başlayıp Grindavik’in batısına ve güneye doğru uzanıyor. Güneybatı yönünde deniz. Magma tüneli yaklaşık 15 kilometre uzunluğunda ve magmanın en fazla olduğu yerde “Sığ olduğu yerde yaklaşık 800 metre derinliğindedir. Bilgilerin yaklaşık 12 saatlik uydu verilerine dayandığını belirtelim, dolayısıyla magmanın yüzeye 800 metreden daha yakın hareket ettiği varsayılmalıdır. Ayrıca okyanus tabanında magmanın ortaya çıkma ihtimali de yüksek” dedi.

YARIMADADA OHAL İLAN EDİLDİ

İzlanda Cumhurbaşkanı Johannesson, Reykjanes yarımadasında acil durum ilan edildiğini ve risk altındaki Grindavik kasabası sakinlerinin tahliye edildiğini belirtti. Johanesson yaptığı açıklamada, “Reykjanes yarımadasında sismik aktivite nedeniyle acil durum ilan edildi. Grindavik kasabası başarıyla boşaltıldı. İzlanda’daki doğa güçlerini biliyoruz. En iyisini umuyoruz ama hazırlıklıyız.” tüm olasılıklar için.”

haberbeydag.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu