Ekonomi

İngiliz hükümeti enerji tasarrufunu teşvik için kampanya başlattı

İngiliz hükümeti, güç fiyatlarındaki artış nedeniyle halkın enerjiyi daha tasarruflu ve aktif kullanmasının teşvik edilmesi gayesiyle kitlesel irtibat kampanyası başlattı.

Hükümet, enflasyonun son 41 yılın en yüksek düzeyine ulaştığı ülkede, halkın enerjiyi şuurlu ve verimli bir formda kullanılmasını teşvik eden “Hane halkına destek” isimli bir kitlesel irtibat kampanyasını yürürlüğe soktu.

Kampanyanın birinci adımı olarak ise, meskenlerde ısı yalıtımının artırılması, su ve kalorifer kazanlarının derecelerinin azaltılması ve konutların kullanılmayan alanlarındaki kalorifer peteklerinin kapatılması üzere tavsiyelerin yer aldığı resmi bir internet sitesi (helpforhouseholds.campaign.gov.uk) kullanıma açıldı.

İnternet sitesinde kalorifer kazanının sıcaklık ayarının kısılmasıyla yılda 100 sterlin, kullanılmayan peteklerin kapatılmasıyla 70 sterlin, kapı ve pencerelere ısı yalıtımı yapılmasıyla ise yılda 70 sterlin tasarruf edebileceği belirtildi.

İngiliz hükümeti tarafından irtibat kampanyasının toplam maliyeti hakkında şimdi bir açıklama yapılmazken, İngiliz The Times gazetesinin mevzuya ait haberinde kampanyanın kamuya maliyetinin yaklaşık 25 milyon sterlin düzeyinde olduğu öne sürüldü.

İngiliz hükümetinin Toplumsal Konut Proje ve Planlamasından Sorumlu Devlet Bakanı Michael Gove, daha evvel, “Yapacağımız ve yapmamız gereken şey, insanları enerji kullanımının nasıl en aza indirileceği konusunda yetkili tavsiye kaynaklarına yönlendirmek.” Tabirini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu