Haber

Hamas Sözcüsü: Gazze’nin yönetimi Filistin meselesidir

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, “Gazze’nin veya topraklarımızın bir kısmının yönetimi Filistin meselesidir ve hiçbir güç gerçeği değiştiremez veya kendi iradesini empoze edemez.” dedi.

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanu, ABD Temsilciler Meclisi Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İrtibat Koordinatörü John Kirby’nin “Gazze Şeridi’nin Hamas’ın kontrolünde olamayacağı ve yönetim biçimine ilişkin müzakerelerin devam ettiği” yönündeki açıklamalarına atıfta bulundu. Sözcü Kanu, “Gazze’nin veya topraklarımızın bir kısmının yönetimi Filistin’in meselesidir ve hiçbir güç gerçekleri değiştiremez, kendi iradesini dayatamaz.” dedi.

Kirby’nin “Hamas sonrası durum”la ilgili konuşmasını “rüya” olarak nitelendiren Kanu, “Hamas ulusal bir kurtuluş hareketidir ve her Filistinlinin evinde yaşar. Hamas halkımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve direnme hakkına sahiptir.” mesleği tüm yasa ve normlara uygun olarak yürütür.” konuştu.

Kirby’nin açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby gazetecilere şunları söyledi: “Gazze’nin İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yeniden işgal edilmesini desteklemiyoruz. Desteklediğimiz şey, Hamas’ın Gazze’yi kontrol etmemesidir. İsrailli mevkidaşlarımızla yaşanan çatışmanın ardından. Bir daha Gazze’nin işgalini desteklemiyoruz.” “Geleceği konusunda aktif tartışmalar içindeyiz” dedi.

Kirby’nin açıklaması, Netanyahu’nun “Bilinmeyen bir süre boyunca Gazze’nin genel güvenlik sorumluluğunu İsrail’in üstleneceğini düşünüyorum” demesinin ardından geldi. – GAZZE

alpuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu