Haber

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan’dan Öğretmenler Günü mesajı Açıklaması

HAK-İŞ Genel Lideri Mahmut Arslan, Türkiye’nin aydınlık yarınlara giden kararlı seyahatinde, bayrağı daha yükseklere taşıyacak gençlerin, öğretmenlerin ellerinde şekilleneceğine inandıklarını bildirdi.

Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü hasebiyle yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerin gelişmeleri ve geleceği inşa etmelerinin temelinde, yeterli eğitim almış bireylerin yetiştirilmesinin yattığını vurguladı.

Dünya üzerinde yaşayan tüm milletlerin dününde, bugününde ve yarınında her daim öğretmenlerin çok değerli bir yeri olduğunu aktaran Arslan, bir toplumun her alanda ilerleyebilmesi, yeni ufuklara yelken açabilmesi, kültürlü, özgüveni yüksek, alanında uzman, yeni jenerasyonlara örnek teşkil edecek bireylerin yetişmesi için eğitimin değerli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Sanayi, teknoloji, bilim, edebiyat, toplumsal diyalog alanlarında güzel düzeylere gelmenin ve refah düzeyini artırmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirten Arslan, konfederasyon olarak eğitim hayatının her etabındaki kıymetine inandıklarını, sürdürülebilir, atak ve faal sendikacılığın gereği ve değerli bir gereksinimi olarak eğitimlerde yeterliliğin ehemmiyetini sürekli vurguladıklarını, ülkenin uzun vadeli ekonomik kalkınma potansiyelini belirleyen en kıymetli zenginliğinin güzel eğitilmiş insan kaynağı olduğuna inandıklarını bildirdi.

HAK-İŞ bünyesindeki eğitimlere değinen Arslan, şunları aktardı:

“Mesleki eğitim ve hayat uzunluğu eğitim konusunu, ülkemizin geleceği için kıymetli buluyor, bu bahiste daha kapsamlı ıslahatların hayata geçirilmesini bekliyoruz. Ülkemizin müreffeh ve aydınlık yarınlara giden kararlı seyahatinde bayrağı daha yükseklere taşıyacak olan gençlerimizin, öğretmenlerimizin ellerinde şekilleneceğine inanıyoruz. Öğrencilerimizin en büyük yol göstericisi olan öğretmenlerimizin, sadece eğitimle hudutlu değil birebir vakitte öğrencilerimizin hayata bakışını da şekillendireceğini biliyoruz.”

Arslan, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladığını, vazifeleri başında terör örgütleri tarafından şehit edilen, eğitim uğruna son nefesini veren öğretmenleri hürmet ve minnetle andıklarını belirtti.???????

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu