Haber

Depremde evini ve iş yerini kaybeden esnaf yeniden hayata tutundu

Depremde evini ve iş yerini kaybeden esnaf yeniden hayata tutundu

HATAY – Asrın felaketinde evini ve işyerini kaybeden esnaf Recep Karadağ, Reyhanlı ilçesinde açtığı yeni işyerinde hayata tutundu.

Kahramanmaraş merkezli depremle yıkılan Hatay’da vatandaşlar, yıkıma rağmen memleketlerinden ayrılmayarak hayatlarını yeniden inşa ediyor. Yüzyılın felaketinde binlerce esnafın iş yeri yıkıldı. Deprem öncesinde Antakya’da esnaflık yapan Recep Karadağ’ın işyeri ve evi, yüzyılın felaketinde yıkıldı. Memleketinden ayrılmayan Karadağ, Reyhanlı ilçesinde yeni bir iş yeri açarak hayata yeniden başladı. Açtığı işyerinde kendisi gibi iki depremzedesini çalıştıran Karadağ, tüm olumsuzluklara rağmen yaşam mücadelesini sürdürüyor.

“Deprem nedeniyle Hatay’dan ayrılmamak için elimizden geleni yapıyoruz”

Memleketinden ayrılmadığını belirten işletme sahibi Recep Karadağ, “6 Şubat’ta yaşanan depremi biz de yaşadık. Çok kötü bir deprem yaşadık. Allah bir daha yaşatmasın. Bir gecede her şeyimizi kaybettik. Evlerimizi, iş yerlerimizi ve daha da önemlisi yakınlarımızı kaybettik. Şu anda Hatay’da Hatay’dan ayrılmamak için iş yerimizi Reyhanlı’da açtık. Deprem nedeniyle Hatay’dan ayrılmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Birden fazla esnafımız bunu yapıyor. Biz de yapıyoruz. Burada, ülkemize daha güzel günler getirmek için iş yerimizde hizmet veriyoruz. İnanıyoruz ki önümüzdeki günlerde Hatay eskisinden daha güzel olacak. “Daha da güzelleşecek. Hatay’da insanlar yeniden gülümseyecek, mutlu bir hayat yaşayacak. Buna inanıyorum” dedi.

Depremden etkilenen esnafa destek olmak için sık sık döner yemeye geldiğini belirten Hasan Öztürk, “Buraya Recep kardeşime destek olmak için döner yemeye geliyorum. Depremde evi ve iş yeri yıkıldığı için buraya geliyoruz. onu destekleyin.”

mudurnu-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu