Yaşam

Büyükşehir İtfaiyesine elektrikli araç yangınları eğitimi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerine Elektrikli Araç Yangınları ve Kaza Durumlarında Araç Güvenliği konusunda eğitim verildi

Büyükşehir İtfaiyesine elektrikli araç yangınları eğitimi

Trafikteki elektrikli araçların sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle olası yangın ve kaza durumlarında ilk müdahale görevini üstlenen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, bilgi ve beceri seviyelerinin artırılması amacıyla daire uzmanlarıyla iş birliği içerisinde eğitimler alıyor.

ELEKTRİKLİ ARAÇ YANGINLARI VE KAZALARI

Haftanın 7 günü 24 saat görev yapan Büyükşehir İtfaiyesi, bu tür olaylara müdahale konusunda eğitim vermenin yanı sıra sektördeki uzmanlarla iş birliği yaparak bilgi ve beceri düzeyini artırıyor. Bu kapsamda Hyundai Assan San. Ve Ticaret. A.Ş.’de Kocaeli Tesisi ve İstanbul Genel Müdürlük yetkilileri ve uzmanların katılımıyla Elektrikli Araç Yangınları ve Kazalarında Araç Güvenliği Eğitimi gerçekleştirildi.

İTFAİYE ÇALIŞANLARINA EĞİTİM

İtfaiye ekiplerine yönelik verilen eğitimde; Müdahalede Güvenlik Unsurları, Genel Yaklaşım, Kişisel Koruyucu Donanımlar, Pil Yapısı ve Yüksek Gerilime Karşı Alınacak Önlemler başta olmak üzere birçok konuda bilgi verildi. Teorik bilgiler Hyundai marka elektrikli otomobiller üzerinde uygulamalı gösterimlerle pekiştirildi. Uygulanan kısımda; Akü Konumları ve Yangın Sebepleri, Araç Kaldırma Alanları, Yüksek Gerilim Kesme Sistemleri ve Çalışma Prensipleri hakkında bilgiler verildi. Daire Başkanlığı uzmanları ile gerçekleştirilen eğitimler sayesinde Büyükşehir İtfaiye çalışanlarının bilgi düzeyi artırılıyor ve İtfaiye tarafından verilen eğitimler güncelleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-cameli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu