Haber

Aksaray’da Huzur ve Güvenlik Uygulaması Tamamlandı: Aranan 12 Kişi Yakalandı

Aksaray’da huzur ve inanç ortamının sağlanması, suç ve suçlularla mücadele kapsamında gerçekleştirilen 4 aşamalı “Aksaray Barış ve Güven” uygulaması 48 ekibin katılımıyla tamamlandı. Operasyonlarda aranan 12 kişi yakalanırken, çeşitli uyuşturucu ve silahlar ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kentin huzur ve güven ortamının sağlanması ve suçlarla mücadele kapsamında 48 ekip ve 128 işçinin katılımıyla gerçekleştirilen “Aksaray Barış ve Güven” uygulaması ve suçlular tamamlandı. 6 farklı sabit yol uygulamasıyla başlayan “Aksaray Huzur Güven” uygulamasında, aranan 5 kişinin yakalanması için konut araması, 11 terkedilmiş bina kontrolü, 29 kamuya ait iş yeri kontrolü ve 39 farklı cadde, meydan, park ve bahçe kontrolü gerçekleştirildi. Kontrollerde 2 bin 789 kişinin Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılırken, Başsavcılık tarafından aranan 12 kişi yakalandı. Yakalanan 2 şüpheliden 14 gram sentetik kanabinoid bonzai ve 3 gram metamfetamin ele geçirildi. 2 ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 21 fişek ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan 12 kişi, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Öte yandan uygulamada yapılan trafik kontrollerinde 318 araç denetlendi, kusurlu görülen 74 araca ise idari para cezası uygulandı. 4 araca trafikten men cezası verilirken, 1 sürücünün ehliyetine ise geçici süreliğine el konuldu. İl Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinde, “Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” -AKSARAY

haberkorgun.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu