Haber

Ahşap konteyner sınıflarının üretimi devam ediyor

Ahşap konteyner sınıflarının üretimi devam ediyor

BARTIN Bartın’da ahşap konteyner ve derslikten oluşan dersliklerin üretimi devam ederken, tamamlananlar hızla deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Depremde ağır hasar gören Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da 27 Mart’a kadar uzatılan eğitim için Bartın’da hazırlanan ahşap konteyner derslikler devam ederken, tamamlananlar deprem bölgelerine gönderiliyor. Bartın’ın Ulus ilçesi ve Kumluca ilçesinde, tesislerinde 15 adet ahşap malzemeden konteyner derslik, idare odaları, yatakhane, tuvalet ve duş kabinleri yapılarak orman çalışmaları deprem bölgelerine taşınıyor. Ahşap konteyner sınıflarda akıllı tahtalar, elektrik bağlantısı, solar şarj istasyonu ve internet bağlantı tesisatları, odun ve sobalar da hazırlandı. Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ile mobilya ve iç mimarlık öğrencileri konteyner sınıflarının eğitimine katkı sağlamaktadır.

Ulus ilçesi ve Kumluca beldesine bağlı Zelzele bölgesinde ahşaptan tuvalet ve duşakabin üretmeye devam eden işletme sahibi Kenan Ergül, devlet ve halkla iş birliği içinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İlçemizde tuvaletler yaptık. acil ihtiyaçlar için deprem bölgesi tuvaleti seyyar banyo yaptık bir kısmını kendi imkanlarımız ile yaptık 18 kabin gönderdik 24 tane daha yaptık gönderdik şu anda ahşap çalışmamız devam ediyor Örnek olarak konteynerler.Sıradan konteynerlerde muhtemelen bir hammadde yükü var ve düzgün büyümediği bir durum var.Biz ahşap ve diğer malzemelerden konteyner üretiyoruz.Beslenme.Bölgede bu tür malzemelere ihtiyaç var. . Deprem bölgesine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu