Haber

Adıyaman’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘Sakarya’ brifingi

ADIYAMAN (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, sarsıntı bölgesinde asırlık felaketin yaralarını ilk günden bu yana sarmak için gece gündüz çalışıyor.

508 personeliyle Büyükşehir, 300’e yakın aracın sevk edildiği depremde harap olan 11 ilde altyapı inşaatı, barınma, hasar tespiti ve geçici yaşam alanlarının kurulması için yoğun bir şekilde çalışıyor.

Sahadaki çalışmaları bizzat takip eden, afet bölgesindeki iller arası seyahat ederek gün içinde ekiplerle görüşen Başkan Ekrem Yüce, Hatay İskenderun ve Adıyaman Altınşehir’de toplam 650 konteynerle iki konteyner kenti hızla bitirmek için çalışıyor.

Adıyaman’ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile vatandaşlarla yaptığı görüşmede bir araya gelen Başkan Yüce, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’la birlikte sahada öne çıkan Önder Aziz, Diyarbakır’da oluşturulan çocuk oyun alanı, SASKİ’nin Kahramanmaraş’ta toplam 75 mahallede yürüttüğü altyapı çalışmaları ve çevre düzenlemesi hakkında bilgi verdi. binalara ilişkin Büyükşehir Belediyesi’ndeki uzmanlar tarafından yapılan risk değerlendirme raporları. sunuldu .

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışmaların devamına ilişkin Başkan Yüce’ye talimat verdi. Erdoğan, depremzedeler için bir an önce yeni yaşam alanlarının oluşturulması ve bölgedeki ihtiyaçların hızla giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu