Haber

Acil Londra Küresel Entelektüeller Konferansı sona erdi

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun “Küresel Vicdana Çağrı” bildirisinin devamı olan “Küresel Aydınların Acı Londra Konferansı” tamamlandı.

3 oturumda gerçekleştirilen konferansta ele alınan konular şunlar oldu:

-Gerçekler ve Beklentiler: Mevcut Çıkmazın Açık ve Mevcut Tehlikelerini İçeriyor – sınırlar ötesine zorla yerleştirme, etnik arındırma, soykırımın uzatılması.

– Eyleme Doğru: Kelimelerin ötesinde eyleme geçme konusunda gerçekçi taahhütler, sivil toplumun uluslararası hukuku ve bulguları desteklemek için BM içinde neler yapabileceği ve İsrail’i derhal ateşkes, acil yardım ve yeniden inşa kampanyası, Gazze’nin siyasi yönetimi yoluyla Gazze saldırısını sonlandırmaya teşvik etmek ve yerleşimci şiddetine son verilmesi. zorlamak için baskı yaratmak.

-BM’nin güçlendirilmesi; Halkın Vicdan Mahkemesi: Gazze’de işlenen suçlar hakkında daha fazla farkındalık yaratmayı amaçlayan daha iddialı eylem projelerinin ve soykırımın veya diğer ağır uluslararası suçların gelecekte tekrarlanmasını önlemek için daha fazlasını yapabilecek BM reformlarının incelenmesi.

DÜNYANIN FARKLI ÜLKELERİNDEN KONUŞMACILAR

27 Ocak’ta düzenlenen konferansın “Gerçekler ve Beklentiler” bölümünde eski Dışişleri Bakanı ve Başbakan Türkiye; Stratejik Derinlik, Sistemik Sarsıntı ve Dünya Düzeni Mücadelesi kitaplarının yazarı Ahmet Davutoğlu; Richard Falk, BM’nin 1967’den Bu Yana İşgal Edilen Filistin Topraklarında İnsan Haklarının Durumu Özel Raportörü (2008-2014), Princeton Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk Emeritus Profesörü ve Londra Queen Mary Üniversitesi Hukuk Bölümü Küresel Hukuk Başkanı ; Tıp ve Klinik Halk Sağlığı Profesörü, Doktor: Toronto Üniversitesi, Nefret Etmeyeceğim Kitapların Yazarı, Bir Gazze Doktorunun Barışa ve İnsan Onuruna Yolculuğu, Yaşam İçin Kızları Vakfı Lideri ve Kurucusu İzzeldin Abuelaish ve doktor Sare Davutoğlu, gazeteci Phyllis Bennis , tarihçi Avi Shlaim, doktor, insan hakları savunucusu Mustafa Barghouti konuşmacıydı. Bu bölümde Eski Tunus Cumhurbaşkanı Moncef Marzouki’nin video mesajı da dinlendi.

Moderatörlüğünü Bosna Hersek Baş Müftüsü ve Dünya Bosna Kongresi Lideri’nin yaptığı “Harekete Doğru” oturumunda Ramzy Baroud, Jan Oberg, Walden Bello, Usman Bugaje, 5. John Whitbeck konuştu ve Ebrahim Rasool video mesaj gönderdi. Mustafa Ceriç.

BM’nin güçlendirilmesi; Halkın Vicdan Mahkemesi oturumu Avery F. Gordon tarafından yönetildi. Oturumda Richard Falk, Penny Green, Maung Zarni, Aslı Bali görüşlerini dile getirdi.

Moderatörlüğünü Guardian Gazetesi eski Dış Haberler Editörü, Filistin Edebiyat Festivali Kurucu Komite Üyesi ve Filistin Kitap Ödülleri’nin ilk 11 yılı organizatörü Victoria Brittain’in yaptığı kapanış oturumunda Ahmet Davutoğlu ve Richard Falk konuştu. (HABER MERKEZİ)

haberabana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu